سید صفدر حسینی؛ حسن مافی؛ سیدفخرالدین فخرحسینی
چکیده
هدف: امروزه استفاده از ابزارهای تامین مالی برای بانکها و موسسات اعتباری همواره یکی از موضوعات چند وجهی در زمینه مطالعات پولی و بانکی بوده است. توسعه و عملکرد صحیح استفاده از ابزارهای تامین مالی، میتواند اثرات قابل ملاحظهای را بر توسعه بازارهای مالی و رشد اقتصادی داشته باشد. هدف پژوهش حاضر به اولویتبندی روشهای تامین منابع ...
بیشتر
هدف: امروزه استفاده از ابزارهای تامین مالی برای بانکها و موسسات اعتباری همواره یکی از موضوعات چند وجهی در زمینه مطالعات پولی و بانکی بوده است. توسعه و عملکرد صحیح استفاده از ابزارهای تامین مالی، میتواند اثرات قابل ملاحظهای را بر توسعه بازارهای مالی و رشد اقتصادی داشته باشد. هدف پژوهش حاضر به اولویتبندی روشهای تامین منابع مالی اسلامی در دسترس، سیاستها و راهبردها در بانک آینده میپردازد.
روششناسی پژوهش: در این تحقیق، به منظور بررسی اولویتبندی روشهای دوازدهگانه تامین مالی اسلامی بانکها با تمرکز بر سه معیار جذابیت و بازدهی روش تامین مالی (الزامات پذیرش طرف تقاضا)، ظرفیتهای اجرایی (الزامات سازگاری نهادی طرف عرضه) و محیط اقتصاد کلان (محیط کلان پیرامونی نظام بانکی) با جمعآوری نظرات از 30 نفر از کارشناسان حوزه سرمایهگذاری و مالی بانک آینده، از رویکرد AHP استفاده شده است.
یافتهها: نتایج این تحقیق نشان داد که سپردههای ارزی و ریالی بالاترین اولویت و خرید و فروش دین و اوراق و ضمانت و عاملیت کمترین اولویت را دارند. در انتهای تحقیق، یک مدل راهبرد رقابتی برای تامین مالی اسلامی بانک آینده برای همگامسازی سیاستهای آتی بانک با دورههای تجاری اقتصاد ایران در چهارچوب روششناسی SWOT، پیشنهاد شد.
اصالت/ارزش افزوده علمی: با توجه به اهمیت روشهای تامین مالی در بانک آینده، این مقاله به مدیران بانک کمک میکنند تا با اولویتبندی این روشها، تصمیمات مناسبتری در راستای اهداف بانک اتخاذ نمایند. علاوه بر این، پیشنهاد مدل راهبرد رقابتی برای تامین مالی اسلامی، الگوی مناسبی جهت برنامهریزیهای آیندهشان در خصوص همگامسازی سیاستهای آتی بانک با دورههای تجاری اقتصاد ایران ارائه نماید.
رامان رضائی
چکیده
هدف: تحقیق حاضر باهدف تدوین و انتخاب استراتژی تعامل با ذینفعان در طول چرخه عمر پروژه در پروژههای نفتی با بهرهگیری از ماتریس SWOT در اکسل، روش تاپسیس فازی و یک مدل ریاضی پیشنهادی در شرکت نفت و گاز پارس انجامشده است. روششناسیپژوهش: بدین منظور؛ به ترتیب تعداد 9 نقطه قوت، 8 نقطهضعف، 7 تهدید و 8 فرصت توسط ماتریس سوات پردازش و سپس 15 راهبرد ...
بیشتر
هدف: تحقیق حاضر باهدف تدوین و انتخاب استراتژی تعامل با ذینفعان در طول چرخه عمر پروژه در پروژههای نفتی با بهرهگیری از ماتریس SWOT در اکسل، روش تاپسیس فازی و یک مدل ریاضی پیشنهادی در شرکت نفت و گاز پارس انجامشده است. روششناسیپژوهش: بدین منظور؛ به ترتیب تعداد 9 نقطه قوت، 8 نقطهضعف، 7 تهدید و 8 فرصت توسط ماتریس سوات پردازش و سپس 15 راهبرد پیشنهادی با استفاده ازنظرات یک نمونه 23 نفری در دسترس از خبرگان در پروژههای موردمطالعه ارائهشده است. سپس رتبهبندی راهبردها از روش تاپسیس فازی در اکسل انجام، و در مرحله آخر نیز مدل ریاضی پیشنهادی در نرمافزار گمز حل و انتخاب استراتژی تعامل با ذینفعان مشخصشده است. یافتهها: یافتههای تحقیق نشان داد که میزان عددی عوامل درونی برابر 124/0 و میزان عددی عوامل بیرونی برابر 003/0 به دست آمد. لذا وضعیت راهبردی شرکت در ناحیه اول قرار گرفت و نیاز است راهبردهای تهاجمی در دستور کار قرار این شرکت قرار گیرد. همچنین رتبهبندی راهبردها با استفاده از روش تاپسیس فازی انجام شد و یافتههای حل مدل ریاضی برای انتخاب استراتژی بهینه تعامل با ذینفعان نشان داد که نتایج مدل ریاضی یک نتیجه متفاوت از نتیجه تصمیمگیری چند شاخصه است و هر استراتژی میتواند چند تعارض را پوشش دهد و ارتباط با ذینفعان را بهبود ببخشد. اصالت/ارزشافزوده علمی: این مقاله با ارائه روشی جهت شناسایی، اولویتبندی و تعیین استراتژیهای مناسب جهت تعامل با ذینفعان باعث افزودن ارزش علمی میگردد.