محمد نظری پور؛ امیر حسین رنجبر
چکیده
هدف: براساس نظریه اقتضایی موفقیت هر سازمانی در گرو اجرای طرحها و برنامههای متناسب با توانمندیها و زیرساختهای آن سازمان میباشد. بنابراین توجه به توانمندیها و امکانات موجود در فرایند طراحی استراتژیهای نوآوری میتواند باعث بهبود عملکرد مالی هر سازمانی شود. از اینرو، هدف پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل اثرات استراتژیهای نوآوری بر ...
بیشتر
هدف: براساس نظریه اقتضایی موفقیت هر سازمانی در گرو اجرای طرحها و برنامههای متناسب با توانمندیها و زیرساختهای آن سازمان میباشد. بنابراین توجه به توانمندیها و امکانات موجود در فرایند طراحی استراتژیهای نوآوری میتواند باعث بهبود عملکرد مالی هر سازمانی شود. از اینرو، هدف پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل اثرات استراتژیهای نوآوری بر عملکرد مالی با میانجیگری متغیرهای اقتضائی (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری، سیستمهای اطلاعاتی حسابداری مدیریت، عملکرد فرآیندهای داخلی و عملکرد مشتری) میباشد.
روششناسی پژوهش: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری دادهها توصیفیـ پیمایشی، از نوع همبستگی است. دادههای پژوهش به کمک پرسشنامه جمعآوریشده است. جامعه آماری پژوهش، حاضر شرکتهای تولیدی شهر همدان میباشد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده تحلیل رگرسیون و مدلسازی معادلات ساختاری انجام شده است. همچنین برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزارهای SPSS و SmartPLS استفاده شده است.
یافتهها: براساس یافتههای پژوهش حاضر استراتژیهای نوآوری بر عملکرد مالی اثر مثبت و معناداری داشته و متغیرهای اقتضائی (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری، سیستمهای اطلاعاتی حسابداری مدیریت، عملکرد فرآیندهای داخلی و عملکرد مشتری) بر رابطه بین استراتژی-های نوآوری و عملکرد مالی دارای اثر مثبت و معناداری میباشند. بدین معنی که بخشی از این رابطه از سوی این متغیرها تبیین و میانجی میشوند. همچنین طبق نتایج پژوهش حاضر متغیرهای جمعیت شناختی جنسیت، سن، تحصیلات، رشته تحصیلی، سنوات خدمتی و نوع صنعت بر عملکرد مالی تاثیر معناداری ندارند.
اصالت/ارزش افزوده علمی: از آنجائیکه تداوم فعالیت شرکتها در گرو عملکرد مالی موفق آنها میباشد، لذا استراتژیهای نوآوری از طریق بهبود عملکرد مالی میتوانند نقش بسزائی در تداوم فعالیت شرکتها داشته باشند.
آزاده شمشاد؛ محسن ایمنی
چکیده
هدف: پژوهش حاضر بهمنظور جمعآوری شواهدی در خصوص بررسی ارتباط بین نگهداشت وجه نقد، ارزش شرکت و عملکرد مالی شرکتهای تحت محدودیت در تأمین مالی بازار سرمایه ایران انجام گردیده است.روششناسی پژوهش: بدین منظور این پژوهش در بازه زمانی ۸ ساله بین 1391 لغایت 1398، برای 91 شرکت (تعداد مشاهدات ۷۲۸) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از رگرسیون دادههای ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر بهمنظور جمعآوری شواهدی در خصوص بررسی ارتباط بین نگهداشت وجه نقد، ارزش شرکت و عملکرد مالی شرکتهای تحت محدودیت در تأمین مالی بازار سرمایه ایران انجام گردیده است.روششناسی پژوهش: بدین منظور این پژوهش در بازه زمانی ۸ ساله بین 1391 لغایت 1398، برای 91 شرکت (تعداد مشاهدات ۷۲۸) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از رگرسیون دادههای ترکیبی جهت آزمون روابط بین متغیرها استفاده شد.یافتهها: نتایج پژوهش حاکی از آن است که رابطه غیرخطی بین نگهداشت وجه نقد و عملکرد وجود دارد و این رابطه به شکل U معکوس است، همچنین این رابطه با متغیر عملکردی (ROE) بهعنوان متغیر جایگزین وجود داشته است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که بین سطح غیر بهینه نگهداشت وجه نقد و عملکرد مالی رابطه منفی وجود دارد و نتایج حاکی از این است که شرکتهای دارای محدودیتهای مالی دست به نگهداشت وجه نقد زده که این امر موجب کاهش عملکرد مالی خواهد شد.اصالت/ارزش افزوده علمی: شواهدی در مورد رابطه غیرخطی بین عملکرد شرکت و نگهداشت وجه نقد در شرایط خاص شرکت (محدودیت در تأمین مالی) ارائه میدهد. این شواهد به مدیران و سرمایهگذاران این بصیرت را میدهد که عملکرد شرکتها و ارزش آتی آنها را مورد بررسی قرار دهند و در شرایط خاصی همچون محدودیت در تأمین مالی برای شرکتها آنها چگونه تصمیمگیری کنند.
منا دستام
چکیده
هدف: انعطافپذیری سازمانی بهضرورت انکارناپذیر در محیط نامطمئن و پویای امروزی تبدیلشده است بهطوریکه به سازمان قابلیت واکنش مناسب در برابر تغییرات محیطی را میدهد و حتی میتوانند بر عملکرد سازمان علیالخصوص، عملکرد مالی تأثیرگذارند. روششناسی پژوهش: پژوهش حاضر در آن دسته پژوهشهای کاربردی قرار میگیرد که اطلاعات ...
بیشتر
هدف: انعطافپذیری سازمانی بهضرورت انکارناپذیر در محیط نامطمئن و پویای امروزی تبدیلشده است بهطوریکه به سازمان قابلیت واکنش مناسب در برابر تغییرات محیطی را میدهد و حتی میتوانند بر عملکرد سازمان علیالخصوص، عملکرد مالی تأثیرگذارند. روششناسی پژوهش: پژوهش حاضر در آن دسته پژوهشهای کاربردی قرار میگیرد که اطلاعات آن به شیوه پیمایشی جمعآوری گردیده است و چون به بررسی رابطه انعطافپذیری سازمانی و عملکرد مالی میپردازد از نوع همبستگی میباشد. یافتهها: نتایج نشان میدهد که انعطافپذیری سازمانی رابطه مثبت و معناداری با عملکرد مالی دارد. بهعبارتیدیگر انعطافپذیری برنامهریزیشده و انطباقی با عملکرد مالی رابطه معناداری دارد و ضریب مسیر انعطافپذیری انطباقی بیشتر از انعطافپذیری برنامهریزیشده بیشتر بوده است. اصالت/ارزشافزوده علمی: نتایج حاصل از این پژوهش میتواند مورداستفادهی مدیران، کارشناسان و پژوهشگران قرار گیرد.