مهدی الیاسی؛ حسین خسروپور؛ نرگس رحیمیان؛ محمد ابراهیم صادقی؛ حامد نوذری
چکیده
هدف: در دهههای اخیر خلق ارزش از طریق یادگیری فناوری در سطح بنگاه، توجه زیادی را به خود جلب کرده است چرا که سه دلیل مهم توجه به موضوع خلق ثروت، توسعه صنعتی و خلق قابلیتهای فناورانه به مباحث راهبردی بنگاهها تبدیل شده است. هدف این تحقیق تبیین، بررسی و اولویتبندی عوامل مؤثر بر سطوح یادگیری فناوری در سطح بنگاه ها میباشد. ...
بیشتر
هدف: در دهههای اخیر خلق ارزش از طریق یادگیری فناوری در سطح بنگاه، توجه زیادی را به خود جلب کرده است چرا که سه دلیل مهم توجه به موضوع خلق ثروت، توسعه صنعتی و خلق قابلیتهای فناورانه به مباحث راهبردی بنگاهها تبدیل شده است. هدف این تحقیق تبیین، بررسی و اولویتبندی عوامل مؤثر بر سطوح یادگیری فناوری در سطح بنگاه ها میباشد.
روششناسی پژوهش: جامعه آماری، 104بنگاههای فعال در زمینههای صنعتی بودهاند که با جمع آوری داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامهای با اجزاء استاندارد و ضریب پایایی 0.845، به آزمون فرضیات پنجگانه پرداخته شده است.
یافتهها: این پژوهش نشان می دهد که چهارسطح مورد مطالعه، بخوبی تبیینکننده سطوح یادگیری فناوری در سطح بنگاه هاخواهند بوده، و هر کدام هم بصورت مستقیم بر فرآیند مذکور تأثیرگذار هستند. بر این اساس، بیشترین اثرگذاری مستقیم مربوط به سطح متوسط(78/0)، سطح پایه(67/0) و سطح جهانی(65/0) به ترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار دارند و همچنین رتبهی هر یک از عوامل کلیدی مؤثر بر این سطوح مورد بررسی قرار گرفت.
اصالت/ارزش افزوده علمی: با توجه به نتایج حاصل توصیههای برای مدیران بهمنظور بهبود سطوح یادگیری فناوری در سطح بنگاه ها، و چگونگی توجه به عوامل شناسایی شده به یادگیری بیان شده است.
حامد نوذری؛ محمدابراهیم صادقی؛ سید سعید منجمزاده
چکیده
هدف: اگرچه بیش از چهار دهه از طرح موضوع دورکاری بهعنوان یک روش جدید برای ساماندهی کار و نیروی انسانی میگذرد، اما در کشور ما مطالعات علمی و دانشگاهی چندانی در این زمینه صورت نگرفته است. بااینوجود، در سالهای اخیر اجرای طرح دورکاری در دستور کار دولت قرارگرفته است و بسیاری از سازمانها و نهادهای دولتی موظف شدهاند دستورالعملهای ...
بیشتر
هدف: اگرچه بیش از چهار دهه از طرح موضوع دورکاری بهعنوان یک روش جدید برای ساماندهی کار و نیروی انسانی میگذرد، اما در کشور ما مطالعات علمی و دانشگاهی چندانی در این زمینه صورت نگرفته است. بااینوجود، در سالهای اخیر اجرای طرح دورکاری در دستور کار دولت قرارگرفته است و بسیاری از سازمانها و نهادهای دولتی موظف شدهاند دستورالعملهای دولت درزمینهٔ دورکاری را پیاده نمایند. همچنین حضور بحرانهایی مانند همهگیر شدن کووید 19 بر اهمیت این موضوع در سال اخیر افزوده است. روششناسی پژوهش: در این پژوهش با روش پیمایشی به جمعآوری اطلاعات کارکنان دورکار در ستاد مرکزی وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخته شد. بهاینترتیب که با طراحی دو نوع پرسشنامه ویژه کارکنان و مدیران، ابعاد مختلف طرح و پیامدهای اجرای دورکاری در این وزارتخانه از دو منظر مدیران و کارکنان، موردبررسی قرار گرفت. یافتهها:نتایج نشان داد فناوری اطلاعات و ارتباطات جزء اصلی دورکاری میباشد، بنابراین بدون فراهم بودن زیرساختهای آن امکان اجرای این طرح تقریباً غیرممکن میباشد. باید توجه داشت که زیرساختهای ارتباطی در ابزارهای ارتباطی چون کامپیوتر و خطوط ارتباطی چون اینترنت پرسرعت خلاصه نمیشود و امکان دسترسی به سیستم اتوماسیون داخلی سازمان و کارتابل کاری کارکنان نیز بخشی از آن میباشد. اصالت/ارزشافزوده علمی: در این تحقیق اجرای طرح دورکاری در وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیدگاه مدیران و کارکنان موردبررسی قرارگرفته است و چالشهای اساسی پیش روی این طرح مورد تجزیهوتحلیل قرارگرفتهاند و بر این اساس، پیشنهادهایی برای اجرای بهتر این طرح در سازمانهای دولتی ارائهشده است.